Sekcije DU MAribor TAbor

Planinci in pohodniki

Z leti je društvo pridobivalo vedno več članov in smo tako postajali vedno večje društvo.

Leta 1980, ko je bila zgrajena večnamenska Dvorana Tabor, so zrušili našo staro zgradbo, ter po velikih zapletih je tedanje vodstvo društva uspelo obdržati lokacijo in zgradili so nam nov dom, to je dom v katerem domujemo še danes.

V obdobju od ustanovitve pa do danes se je razvrstilo kar nekaj pomembnih in sposobnih članov društva, kateri so delovali v raznih odborih in komisijah na različnih področjih. Prvi predsednik društva je bil Peter Močnik, njegov naslednik je bil Ivan Ternovšek, pa Ivan Dure, Alojz Volmajer, Branko Stajnko, Franc Slavinec, od leta 2023 pa zastopa društvo prva ženska predsednica Jožefa Prah.

Poslovanje gostinskega lokala za društvo ni bilo rentabilno, zato smo ga že leta 1994 oddali v najem. Od leta 1999 pa vse do danes, posluje pod imenom „Tabor „ , v katerem se ob koncu tedna odvija tudi družabno srečanje z plesom.

Danes se uvrščamo med največja društva v Sloveniji. Mnogi naši člani so vključeni v razne sekcije, ki delujejo v okviru društva kot so: ribiška, šahovska, filatelistična, planinska, telovadba, krožek ročnega dela, pevski zbor, likovni krožek, literarna sekcija, pikado, stezno kegljanje, kegljanje z vrvico, balinanje, namizni tenis, zeliščarji ter nekatere druge manjše sekcije, uspešno pa deluje tudi program » Starejši za starejše«. Za delovanje teh sekcij so zaslužni posamezni naši člani, ki jih vodijo prostovoljno in z velikim entuziazmom.

Za svoje člane poskrbimo tudi z mnogimi organiziranimi izleti ter letovanji na morju v hotelu Delfin v Izoli in na Rabcu, v toplicah v Fojnici (BIH) ter v naši počitniški hišici v Moravcih. Žal smo morali zaradi premajhne zasedenosti prodati eno počitniško hišico v Moravcih in hiško v Banovcih.

Z Društvom za srce in ožilje imamo vsak prvi torek v mesecu organizirano merjenje krvnega tlaka, sladkorja v krvi ter holesterola. Našim članom so na voljo tudi brezplačni pravni nasveti.

Pobrateni smo z Društvom upokojencev Litija in vsaki dve leti izmenično organiziramo prijateljsko srečanje v Mariboru ali Litiji.

Naše člane po 70. letu starosti razveselimo s čestitko in s tem nadaljujemo ob vsaki okrogli obletnici, saj društvo šteje kar nekaj članov zavidljive starosti.

Vemo, da je na našem območju še veliko upokojencev, ki niso včlanjeni v naše društvo, zato jih prijazno vabimo, da se nam pridružijo in z raznimi aktivnostmi, ki jih nudimo, popestrijo in obogatijo svoj vsakdan.

Družimo se in se veselimo vsakega novega dne!